Det er stor beslutning at sætte dit hus til salg,
og det kræver overblik
Det kan være en stor beslutning at sætte sit hus til salg og invitere en ejendomsmægler indenfor. Nedenfor har vi prøvet at hjælpe dig på vej, når du overvejer eller allerede har besluttet at sætte dit hus til salg.
Få flere tilbud når du sætter dit hus til salg
Ja, det kan lyde underligt, at vi ligefrem anbefaler, at du får udarbejdet en boligvurdering af vores konkurrenter. Ejendomsmæglere vurderer sjældent helt ens. Ved at få flere vurderinger, får du et godt grundlag for en realistisk boligvurdering.
En realistisk vurdering fremmer et hurtigt salg. En boligvurdering omfatter også et overblik over økonomien og omkostninger ved processen. Bruger du boligtilbolig.dk, betyder det lave salgsomkostninger, – du sparer typisk mellem 30-80% på salæret! Dette kan betyde, du sparer 150.000 kr. skattefrit.
Hvilke rapporter skal der være, når du sætter dit hus til salg?
Loven kræver at der skal være et gyldigt energimærke, hvis man har et hus til salg. Dette kan bestilles hos en byggesagkyndig. Et energimærke er gyldigt i 10 år.
Det er også den byggesagkyndige, som udarbejder en tilstandsrapport. En tilstandsrapport gælder i 6 måneder. Tilstandsrapporten er ikke lovpligtig, men køber forlanger oftest rapporten udarbejdet inden underskrift af købsaftale.
Det samme gælder en el-rapport, som derfor også bør udarbejdes i forbindelse med salg.
Ejerskifteforsikring når du har hus til salg og får solgt
Vi omtalte oven for de 3 rapporter, som sælger oftest ønsker at se inden et køb: energimærke, tilstandsrapport og el-rapport. Udarbejdelse af tilstands- og el-rapporten tjener også et andet vigtigt formål, når der er fundet en køber.
Såfremt sælger ønsker at tilbyde køber en ejerskifteforsikring, så indsender ejendomsmægleren de to rapporter til et forsikringsselskab for at indhente et tilbud om ejerskifteforsikring.
Vi tilbyder herefter automatisk køber at kunne tegne en ejerskifteforsikring og vedlægger det indhentede tilbud. En ejerskifteforsikring vil fritage sælger for det 10-årigt ansvar, sælger har ifølge loven. Sælger skal betale halvdelen af købers ejerskifteforsikring. Skulle køber ikke ønske at tegne en ejerskifteforsikring, vil sælger alligevel være ansvarsfri forudsat, at en forsikring er blevet tilbudt.
Få styr på formalia, når du sætter dit hus til salg
Ofte er der forskel på det hus, du sætter til salg, og de papirer, der hører til huset. Det er ofte sådan, at der ikke foreligger en korrekt BBR. Der er måske et toilet, som ikke er registreret eller en overdækning, der mangler.
Større forskelle kan være en tilbygning, der ikke er meldt færdig. Det kan også være skelpæle, som ikke står tydeligt eller måske mangler. En olietank, som stadig står på BBR, kan være fjernet. Det vil måske fremgå af tankattesten, at den er afblændet, men ikke at den er fjernet.
Det er ofte forskelle, som købers rådgiver vil opdage og derfor bede sælger om at udbedre og tilrette. Derfor anbefaler vi, at man tjekker for fejl og mangler, inden køberen kommer på banen.
Gode råd når du sætter dit hus til salg
De emner, vi har behandlet ovenfor, vedrører primært juridiske forhold omkring hushandel. Som du sikkert har set på TV, er der mange udsendelser, der handler om at klargøre sit hus til salg. For at lette dig, har vi på samme måde søgt at samle de bedste og nemmeste råd, som skal sikre, at du går fra hus til salg, til solgt hus hurtigst muligt.
Du kan læse mere om disse råd i vores guide om boligsalg. Som kunde hos os får du denne guide udleveret på et salgsmøde i forbindelse med opstart, – og vi er altid klar til at hjælpe, når du har brug for det.
Udfyld blot formularen her på siden og bestil en gratis uforpligtende vurdering af din bolig, så hører du fra os hurtigst muligt.
Få Spar30%Garanti
- Vi garanterer at du mindst sparer 30% i forhold til en kædemægler
- Eneste forskel er at du selv fremviser
- Bestil en gratis salgsvurdering nu