Finansiering

6

Husk din bank er til for at tjene penge

Før i tiden hed det en bankrådgiver. Dette må de ikke kalde sig mere. Din kontaktperson i banken er ikke uvildig. Banken ejer ofte både mæglervirksomhed og realkreditinstitut og vil derfor naturligt henvise til egen virksomhed, som ikke nødvendigvis er den bedste løsning for dig.

Derfor skal du være opmærksom på de løsninger, der tilbydes og gerne indhente andre tilbud. Det kan være svært eller næsten umuligt at gennemskue, hvad der er fortjeneste, og hvad der er reelle omkostninger, derfor anbefaler vi, du søger anden rådgivning.

Søg uvildig hjælp ved finansiering af bolig

Når du skal finansiere en ny bolig, er du en attraktiv kunde for banker og realkreditinstitutter. Selve optagelsen af lån er en god forretning. Ydermere er den daglige drift, som omfatter renter til banken og bidrag til realkreditinstituttet, også attraktiv.

Som normal boligejer kan det være meget vanskeligt at gennemskue finansieringen af en bolig. Det er derfor vores anbefaling, at du søger professionel hjælp for at få det fulde overblik og de bedste priser på netop dit behov for finansiering. Et godt sted at starte er hos rådgivningsfirmaet F10 med kompetence inden for uvildig rådgivning om finansiering af bl.a. boligkøb.

Grundregel om fordeling af finansiering

Ved finansiering af en bolig er udgangspunktet, at man kan belåne 80% af købssummen i realkreditinstituttet. Banken vil som udgangspunkt oprette et boliglån på 15%. De sidste 5%, skal man selv præstere kontant. Dette gælder villaer og lejligheder. For sommerhuse og grunde omfatter et realkreditlån maksimum 75% og 60%.

Endelig er der andelsboliger. Her er finansieringen anderledes, da man som udgangspunkt ikke kan optage realkreditbelåning. Det er derfor banken, der sammensætter en pakke, som typisk består af et boliglån på 80-90% af værdien af andelsbevisets købspris. Vurderer banken andelsforeningen som mindre økonomisk stærk, tilbyder den som hovedregel en lavere finansiering. Er økonomien i foreningen meget svag, kan banken helt afslå finansiering.

Grundregel for valg af lån

Du skal vælge det lån du har det bedst med. Nogen kan ikke sove om natten hvis ikke de har en fast rente. Er du typen så skal du ikke være utryg og vælge variabel rente. De senere år har renten på de korte lån været historisk lave. Alle kloge hoveder sagde i 2012 at renten på F1 var lav og aldrig vil få et sådant niveau igen.

Et år senere var renten faldet med 50% til det halve. Det viser noget om hvor svært det er at spå om renten. Vælg det som passer dig bedst, men sørg for at du har et overblik over mulighederne inden du vælger et lån. Her anbefaler vi igen at du søger uvildig rådgivning hos ex. F10.

Finansiering og afvikling af gæld

Når du har vælger finansiering til dit boligkøb, er planen for tilbagebetaling af lånet vigtig. Den ubetinget vigtigste regel er, at du starter med at tilbagebetale den dyreste del af finansieringen – i praksis det boliglån, du har i banken.

Såfremt en del af din finansiering er et banklån, anbefaler vi dig at vælge afdragsfrihed på dit realkreditlån. På den måde kan du maksimere dit afdrag på den dyre gæld. Anbefaler din bank dig at afdrage på begge lån, bør du være opmærksom på, at dette kan være en økonomisk dårligere løsning for dig.

Vi giver uvildig rådgivning om finansiering

boligtilbolig.dk er en selvstændig ejendomsmægler uden bindende aftaler med hverken banker eller realkreditinstitutioner og er derfor i stand til at kunne give en uvildig rådgivning vedrørende finansiering af din bolig. Husk dog, at heller ikke vi kan spå om fremtiden, så valget vil derfor i sidste ende være dit.

En god forberedelse og en ærlig rådgivning giver dig det bedste grundlag for at købe eller sælge din bolig. Når du er klar til at købe, håber vi at kunne tilbyde en attraktiv bolig. Skal du sælge, er du meget velkommen til at udfylde formularen her til højre, og så kan vi starte med en vurdering af din bolig.

 

 

Få Spar30%Garanti

  • Vi garanterer at du mindst sparer 30% i forhold til en kædemægler
  • Eneste forskel er at du selv fremviser
  • Bestil en gratis salgsvurdering nu

Spar typisk 30-70% ved at bruge os

Du sparer typisk +30% ved at bruge boligtilbolig som ejendomsmægler. Bestil en uforpligtende salgsvurdering og få professionel rådgivning.
Thomas

Få en gratis salgsvurdering

Spar30%Garanti – kun hos boligtilbolig.dk

Med Spar30%Garanti er du sikker på at spare mindst 30% ved at bruge boligtilbolig som ejendomsmægler.
Bestil en uforpligtende salgsvurdering og få professionel rådgivning.

Få en gratis salgsvurdering