Energimærke

boligkoeb-guide-2

Her betaler du den reelle pris på et energimærke

Praksis er, at ejendomsmægleren rekvirerer energimærket via et forsikringsselskab, som efterfølgende kontakter en byggesagkyndig. Hos boligtilbolig.dk undgår du de dyre avancer og provisioner, der ofte er i spil mellem ejendomsmæglere, byggesagkyndige og forsikringsselskaber – og betaler blot den reelle pris for et energimærke. Dette sikres ved at du får komplet liste over byggesagkyndige. Dem kan du selv kontakte og få prisen direkte. Typisk er det de mindre uafhængige byggesagkyndige som har de mest konkurrencedygtige priser.

Mange ejendomsmæglere har unødvendigt høje omkostninger på de tre rapporter – tilstandsrapport, elrapport og energirapport. Har du fået et tilbud fra anden mægler, er det et punkt, du bør kontrollere.Hvorfor et energimærke?

Regeringen ønsker fokus på energiforbedringer, og et energimærke er lovpligtigt ved salg af privat bolig. Det afdækker det aktuelle og det forventede forbrug. Energimærket beskriver også boligens nuværende klimaskal og isolering. Det anskueliggør hvilke energiforbedringer, der bør overvejes, og hvad de betyder for energiforbruget. Energimærket afdækker også investeringens tilbagebetalingstid.


Kan jeg stole på et energimærke?

Du skal være opmærksom på, hvornår energimærket er udfærdiget. Et energimærke gælder i 10 år. Der kan således være foretaget forbedringer, som ikke er med på det energimærke, sælger fremviser. Sælger har ikke pligt til at udarbejde et nyt energimærke, som afdækker boligens nuværende energistatus medmindre at det er væsentlige forbedringer der er tale om.

Hvad er et normalt energimærke

Energimærket vurderer boligens energiforhold på en skala fra A til F. Nye huse eller totalt renoverede huse (med omfattende energiforbedringer) vurderes oftest med A eller B. En villa 10-30 år gammel ligger ofte på C. En villa på 30-50 år ofte på D.

Ældre huse kan have en karakter på E elle F. Er dette tilfældet, er det vigtigt, at der er mulighed for at foretage energimæssige forbedringer.

Få Spar30%Garanti

  • Vi garanterer at du mindst sparer 30% i forhold til en kædemægler
  • Eneste forskel er at du selv fremviser
  • Bestil en gratis salgsvurdering nu

Spar typisk 30-70% ved at bruge os

Du sparer typisk +30% ved at bruge boligtilbolig som ejendomsmægler. Bestil en uforpligtende salgsvurdering og få professionel rådgivning.
Thomas

Få en gratis salgsvurdering

Spar30%Garanti – kun hos boligtilbolig.dk

Med Spar30%Garanti er du sikker på at spare mindst 30% ved at bruge boligtilbolig som ejendomsmægler.
Bestil en uforpligtende salgsvurdering og få professionel rådgivning.

Få en gratis salgsvurdering