Ejendomsmægler

6

Tryghed i valget af ejendomsmægler

Når du skal vælge ejendomsmægler til salget af din bolig er det vigtigt med trykhed. Du skal føle at du får en sikker handel. Både hvad angår juraen, men også sikkerhed for at din bolig bliver solgt. Den sidste del er jo et spørgsmål om pris. Hvis boligen koster én krone skal den jo nok blive solgt. Så kunsten er at få den højeste pris og altså ikke nødvendigvis den højeste vurdering. Omkring juraen er alle ejendomsmæglere underlagt den samme lov og har den samme uddannelse samt forsikringer. Derfor kan du trykt stole på at en ejendomsmægler kan håndterer et trygt boligsalg.

Findes der en ærlig ejendomsmægler?

Ja heldigvis, men der er desværre også mange useriøse ejendomsmæglere. Hos boligtilbolig.dk har vi 4 værdiord vi arbejder med. Det ene er ærlighed. Vi siger ” Du skal være mod andre som du gerne vil have de skal være mod dig”. Med den halvreligiøse sætning i baghoved mener vi ikke det kan gå helt galt. Hos os få du således en ærlig pris. Det både hvad angår udbudsprisen , men også prisen for at sælge din bolig. Begge priser kan være svære at gennemskue da man som privatperson ikke sælger boliger hver dag.

Omkring omkostninger til ejendomsmægleren kan disse desværre skjules mange steder og kaldes mange ting. Det kan være et fee til kædekontoret som står som 3. mands omkostning hvor det reelt set er samme kasse det havner i. Det kan også være at mægleren får en returkommision hver gang de tegner en forsikring. Det både på ejerskifteforsikring og sælgeransvarsforsikring. Det kan også være en returkommision for at sælge et lån eller pantebrev.  En anden klassik måde at tjene ekstra for ejendomsmægleren er at sælge annoncepakker i avisen. Det er spild af penge og alene til gavn for ejendomsmægleren. Du betaler blot for ejendomsmægleren markedsføring.

Har din ejendomsmægler en køber i sit kartotek?

Det er branchens ældste salgstrick, men det virker stadig. Ejendomsmægleren bruger det fordi han ved hvor tillokkende det er for kunderne. Er man på boligjagt er man på boligsiden.dk. Her vises 99,9 % af alle de boliger der er til salg hos en ejendomsmægler. Husk at en ejendomsmægler lever af at sælge og derfor er det i ejendomsmæglerens interesse at vise hvad han har til salg og ikke mindst hvad han har solgt.

Derfor skal en ejendomsmægler nok sende alle sine boliger til salg på nettet og dermed boligsiden.dk som er Danmarks ubetinget største side for boligsøgende. Kunde kartoteker er et levn fra før internettet som bruges af den useriøse ejendomsmægler. Vil du selv gå til en ejendomsmægler og stole på at han ringer når din drømmebolig er på vej til salg og eller blot gå og vente på at han ringer – nok ikke. Du vil søge på nettet ligesom alle andre.

Hvem er ejendomsmægleren gift med?

For uden sin mand eller kone er over 80 % af ejendomsmæglerne gift med en bank og et realkreditinstitut samt forsikringsselskab. Home er således ejet af Danske Bank som også ejer Realkredit danmark og TopDanmark. Nordea ejer Danbolig og Nordea kredit. Hvad betyder det for dig som kunde når du skal vælge ejendomsmægler?

Hvis du har ex. Danske Bank og nævner du overvejer at flytte kan du være sikker på at din sælger i banken (tidlige hed de bankrådgiver, men det må de ikke hedde mere fordi de ikke rådgiver, men sælger bankprodukter) vil gøre alt for at der kommer en ejendomsmægler ud fra home og vurderer din bolig. Banksælgeren vil også gøre alt for at du låner pengene hos Realkredit Danmark osv. Et godt råd er at få en købsramme på din næste bolig inden du vælger ejendomsmægler. På den måde undgår du at dit lånebeløb på nogen måde kan betvivles afhængig af valget af ejendomsmægler.

En ejendomsmægler er uddannet i juraen omkring boligsalg

Uanset hvilken ejendomsmægler du vælger har de alle et indgående kendskab til jura omkring en bolighandel. Heldigvis er dokumenterne der bruges i en bolighandel standardiseret. Det betyder at de juridiske vilkår er næsten ens hos alle ejendomsmæglere. Når du sætter til salg er det punkt 13 i formidlingsaftalen du skal læse nøje. I købsaftalen er det punkt 16 du skal holde øje med.

De andre punkter er langt hen af vejen standard og aftalt mellem forbrugerombudsmanden og DE (Dansk ejendomsmæglerforening) på baggrund af lovegrundlaget (LOFE – Loven om Omsætning af Fast Ejendom). I salgsbudgettet er der dog store forskelle, men det er primært fordi de traditionelle ejendomsmægler er meget dyre. Faktisk har Forbrugerombudsmanden flere gange undersøgt branchen fordi han finder det påfaldende at priserne er så ens og så høje. I salgsbudgettet kan du se hvad det koster at sælge din bolig – eller du burde kunne se det, men vores erfaring er at for folk der ikke er vant til at sælge bolig kan det være svært at gennemskue.

Vi har oplevet selv regnskabssagkyndige som ikke kunne gennemskue den samlede omkostning. Hvis du er i tvivl om prisen er du altid velkommen til at sende dit budget ind til os og så kan vi fortælle hvad du skal betale.

Få Spar30%Garanti

  • Vi garanterer at du mindst sparer 30% i forhold til en kædemægler
  • Eneste forskel er at du selv fremviser
  • Bestil en gratis salgsvurdering nu

Spar30%Garanti - kun hos boligtilbolig.dk

Med Spar30%Garanti er du sikker på at spare mindst 30% ved at bruge boligtilbolig som ejendomsmægler. Bestil en uforpligtende salgsvurdering og få professionel rådgivning.ruge boligtilbolig som ejendomsmægler. Bestil en uforpligtende salgsvurdering og få professionel rådgivning.
Thomas

Få en gratis salgsvurdering

Spar30%Garanti – kun hos boligtilbolig.dk

Med Spar30%Garanti er du sikker på at spare mindst 30% ved at bruge boligtilbolig som ejendomsmægler.
Bestil en uforpligtende salgsvurdering og få professionel rådgivning.

Få en gratis salgsvurdering