Boligkøb guide

prisliste-boligsalg

Gode råd når du overvejer et boligkøb

Boligkøb er en kompleks proces med mange spændende beslutninger der skal tages, men også faldgrupper hvis ikke man er nok forberedt. Der er mange faktorer, der skal gå op i en højere enhed ved et boligkøb.

Her på siden kan du læse mere om de ting der er gode at overveje, inden du sætter din underskrift på en købsaftale ved boligkøb. Vi står klar med rigtig god service til dig, hvis du har brug for det. Vi vil som din ejendomsmægler give dig den bedste handel.

Selvom du finder en bolig hos en anden ejendomsmægler og gennemfører dit boligkøb gennem dem, så har du stadig muligheden for at bruge os til sparring, så du er klædt optimalt på til dit boligkøb. Det kan virkelig være gavnligt for dit boligkøb at have denne ekstra sparring, der fungerer som kvalitetscheck.

Du er altid velkommen til at kontakte os for et godt råd ved dit boligkøb. Udfyld blot formularen her på siden, og vi kontakter dig hurtigst muligt for at høre om dine planer, så vi kan hjælpe dig trygt i hus.

Andre gode råd ved et boligkøb

Hvis du kun forventer, at bruge boligen i en kort periode, er det mest holdbare råd, vi kan give dig ved boligkøb, at gå efter de 3 B’er: Beliggenhed, Beliggenhed og Beliggenhed! En god beliggenhed kan være altafgørende for prisen og liggetiden (hvor lang tid det tager at få en given bolig solgt), hvis du hurtigt vil sælge boligen igen.

Et andet godt råd i denne sammenhæng er at købe en bolig, som passer til de fleste mennesker.

Her tænker vi på, om dit boligkøb fx indeholder værelser, der kunne være børneværelser, så en familie kan bo der. Er der måske mulighed for, at dit boligkøb på sigt kan blive en delelejlighed, så den kan bruges til forældrekøb.

Er der indkøb i nærheden, så et ældre ægtepar engang har nemt ved at bo i dit boligkøb osv. De senere år har tendensen været, at folk flytter mod byerne. Derfor kan et generelt råd være, at det er bedre med et mindre boligkøb tæt på byen, end et stort boligkøb langt fra byen.

Der er også mange lokalsamfund, der bliver ramt af skolelukninger. Derfor er det også vigtigt at have med i sine overvejelser ved boligkøb, om den lokal skole er velfungerende og har gode muligheder for at overleve som skole i fremtiden. Det er fornuftige overvejelser at have med i dit boligkøb.

Hvad skal du tænke på ved et boligkøb?

Boligkøb handler om meget andet end pris. Boliger er unikke, og vi har alle sammen unikke behov, drømme og holdninger til livet og dermed unikke kriterier for boligkøb. Derfor er det klogt, at du stiller dig selv en række grundlæggende spørgsmål, før du går på udkig efter dit boligkøb:

 • Overvejer du at skifte job?
 • Vil du have børn?
 • Vil du have mere fritid?
 • Skal du snart på pension?
 • Hvornår flytter børnene hjemmefra?
 • Er der mulighed for tilbygning?
 • Vil du blive boende længe?
 • Hvor lang tid vil du bruge på transport?
 • Er det et område i udvikling?
 • Er det børnevenligt?
 • Er det ældrevenligt?
 • Er der grønne områder?
 • Opfylder dit boligkøb dine krav til stil og udfoldelsesmuligheder?
 • Er der mulighed for transport uden bil?
 • Er det tæt på venner og familie?

Boligkøb grunder i forskellige behov, der kan udmønte sig i specifikke krav om fx færre kvadratmeter bolig, roligt og grønt kvarter, rige kulturelle oplevelsesmuligheder eller fx flere værelser. Har man klarlagt disse for sig selv, er det nemmere at søge og gennemføre et godt boligkøb, fordi man i så fald ved, hvad man skal søge efter.

Bedste råd om boligkøb – Føler du dig hjemme?

Uanset om du har styr på alle de faktiske forudsætninger, er det vigtigste for at få et succesfuld boligkøb, at du føler dig hjemme i din potentielle kommende bolig. Dette kan man som regel mærke straks, man træder ind i en bolig.

De indtryk, man får vil hurtigt give en fornemmelse af, om boligen er den rigtige, om her er rart at være, og om man kan forestille sig at bo her. Det kan lyde underligt, at et boligkøb, som ofte er en af livets største økonomiske beslutninger, er en beslutning, der skal afgøres på en fornemmelse.

Men her må man huske, at denne fornemmelse kun er god, hvis de faktiske forhold ved dette boligkøb er i orden, i forhold til ens personlige kriterier. Selvfølgelig må de fleste gå på kompromis med noget i forbindelse med et boligkøb, men grundlæggende skal man have det rart med sin nye bolig. Så ved boligkøb, skal du gå efter den gode mavefornemmelse, hvor du føler og tænker – her må jeg bo.

Hvordan finder du din bolig?

Heldigvis er det således, at boligsiden.dk viser alle boliger til salg i hele Danmark. Derfor er vores bedste råd, at starte din boligsøgning på boligsiden.dk. Der er fantastisk mange muligheder for boligkøb her.

Det kan selvfølgelig føles som uoverskueligt, men du kan vælge søgekriterium mm., så det alligevel er nemt at finde dit næste boligkøb. Hvis boligen er til salg hos boligtilbolig.dk er det meget nemt at få en fremvisning, når det passer dig bedst.

Du ringer blot til sælger og aftaler et tidspunkt. Sælgers nummer står under ”kontakt”. Ønsker du boligkøb gennem en traditionel ejendomsmægler, må du lave en aftale med ejendomsmægleren. Husk, at når du har fundet en bolig, som du mener kunne være interessant, kan vi hjælpe med forhandlingen ved dit boligkøb.

Hvis du ønsker denne hjælp i forbindelse med dit boligkøb, er det vigtigt, at du kontakter os, inden du taler pris med ejendomsmægleren. Det har vi erfaring med giver de største afslag på prisen ved boligkøb.

Udfyld blot formularen her på siden, så ringer vi dig op.

Få Spar30%Garanti

 • Vi garanterer at du mindst sparer 30% i forhold til en kædemægler
 • Eneste forskel er at du selv fremviser
 • Bestil en gratis salgsvurdering nu

Spar30%Garanti - kun hos boligtilbolig.dk

Med Spar30%Garanti er du sikker på at spare mindst 30% ved at bruge boligtilbolig som ejendomsmægler. Bestil en uforpligtende salgsvurdering og få professionel rådgivning.
Thomas

Få en gratis salgsvurdering

Spar30%Garanti – kun hos boligtilbolig.dk

Med Spar30%Garanti er du sikker på at spare mindst 30% ved at bruge boligtilbolig som ejendomsmægler.
Bestil en uforpligtende salgsvurdering og få professionel rådgivning.

Få en gratis salgsvurdering